Projecten - Innovatief zwevend platform succes bij AEB Amsterdam

Door een uniek zwevend platform te bouwen, kon Hertel de onderhoudsperiode bij grondstoffen- en energiebedrijf AEB Amsterdam terugbrengen van 15 naar 9 dagen. “Deze aanpak gaan we dus vaker gebruiken.”

In 2017 vond er een grote onderhoudsstop plaats bij twee verbrandingslijnen van AEB Amsterdam. Hertel, dat sinds enkele jaren de huiscontractor bij AEB is voor Rope Access, werkte hierbij mee aan het onderhoud van twee absorbers. Dit zijn grote vaten in de rookgasreiniging van de verbrandingslijnen.

“Wij bouwden altijd steigers in deze vaten, zodat andere contractors konden stralen, lassen en conserveren”, vertelt Hertel-projectmanager Renier Kampman. “Maar het bouwen van steigers kostte veel tijd en moeite.” Bovendien zorgt de grootte van de absorbers voor beperkingen, vertelt Wim Bos. Hij is namens AEB coördinator rookgasreiniging voor geplande en ongeplande stilstanden. “Omdat er inwendig veel corrosie plaatsvindt, moet van de hele wand de wanddikte onderzocht worden. Maar voorzie je de absorbers inwendig geheel van steigers, dan wordt de belasting op de wand te hoog.”

Flexibel platform

Twee problemen dus. Hertel stelde daarom deze zomer een alternatief voor: via Rope Access een zwevend aluminium platform plaatsen. Werknemers die de wanddikte moesten meten van de eerste tank, konden zo op een vaste en ergonomische werkvloer staan. AEB ging hiermee akkoord. Maar na de eerste meetsessie bleek er een reparatie nodig op een plek die nauwelijks met een reguliere steiger te bereiken was. Bos: “Daarom vroegen we aan Hertel of deze plek ook via rope access gerepareerd kon worden. En dat kon.”

Vanwege dat succes stelde AEB voor om bij de tweede tank, naast de wanddiktemeting, ook alle mogelijke reparaties en coatingswerkzaamheden via rope access uit te voeren. Steigers op- en afbouwen kost in deze omstandigheden namelijk al snel vier dagen. Bos: “Terwijl we met rope access deze dagen kunnen inzetten om reparaties uit te voeren.” 

Wel bleek dat werken op kleine MAP’s (Mobile Access Platforms) erg bewerkelijk was. “Hertel liet daarom een truss bouwen in de vorm van een ring”, blikt Bos terug. “Deze kon de hele omtrek van de tank in één keer bereiken, in plaats van je werkplatforms constant te moeten verplaatsen. Zo ontstond er een flexibel en functioneel werkplatform.” 

Dichtbij bekijken

De expert van Hertel om dit alles in goede banen te leiden was Otto Zeggelaar. Deze ervaren uitvoerder Rope Access werkt normaal op Chemelot in Geleen, maar was speciaal voor dit project naar Amsterdam gehaald om het van A tot Z te begeleiden en het laswerk uit te voeren. Zeggelaar zorgde er met zijn ervaring onder meer voor dat de doorlooptijd zo kort mogelijk bleef. 

Bovendien hielp hij zijn team om de werkzaamheden in de besloten ruimte van een absorber goed uit te voeren, zoals via het zwevende platform. “Dat gaf voor alle werkzaamheden een snelle en comfortabele toegang. Bovendien kon AEB ons werk zo van dichtbij bekijken.”

Gigantische besparing

AEB en Hertel kijken terug op een succesvolle aanpak. Zo werd de doorlooptijd met conventionele steigers van zo’n 15 dagen teruggebracht naar rond de 9 dagen. De bedrijven hebben daarom een complete truss-constructie aangekocht voor permanente inzet bij AEB. 

“Deze aanpak gaan we vaker gebruiken”, concludeert projectmanager Kampman. Ook rope access-specialist Zeggelaar denkt dat er nog veel meer mogelijk is met deze werkwijze. “Het voornaamste is dat wij zo op een veilige en snelle manier een werkplek kunnen bereiken. Dat levert een enorme verkorting op van de doorlooptijd, en dus een gigantische besparing omdat een installatie weer eerder op kan starten.”

Vragen of meer info?

Neem contact op
Markt:
Energie

Services:
Painting, Rope Access

Regio:
Amsterdam

Activiteit:
Onderhoudsstop

Periode:
2017