Projecten - Hertel maakt tanks en silo's Soprema toekomstbestendig

Hertel isoleerde en schilderde tanks en silo's van de internationale producent van waterdichtingssystemen Soprema B.V. in het Friese IJlst.

Hoe werkt dat, tanks en silo’s isoleren en schilderen? Dat weet Bauke Weistra, uitvoerder Isolatie bij Hertel en betrokken bij het werk aan de tanks en silo’s van Soprema. "Wij zijn gestart met het het aanbrengen van een steiger rond de tanks en de silo’s. Onze schilders en isolatiemonteurs waren zo verzekerd van een veilige werkvloer om hun werk op verschillende hoogte uit te kunnen voeren."

Multidisciplinair project

De isolatiemonteurs verwijderden eerst de oude beplating van vier bitumentanks, evenals de bestaande glaswol-isolatie. Vervolgens vernieuwden ze de onderconstructie op de tanks en brachten ze een nieuwe 200 mm dikke steenwol-isolatielaag aan. Hierna werd de nieuwe damwandbeplating aangebracht.

Daarnaast zijn vijf silo’s op het terrein gereinigd en vier silo’s voorzien van een nieuwe coating. "Een mooi voorbeeld van een multidisciplinair project, waarbij niet alleen steigerbouwers, maar ook isolatiemonteurs en schilders van Hertel voor de opdrachtgever aan de slag waren", stelt Bauke Weistra.

Oude houtzaagmolen

Soprema B.V koos voor om meerdere redenen voor Hertel, blikt plantmanager Jelle Johan Hoomans terug. "De prijs was bijzonder interessant. En vanaf het begin was er sprake van een duidelijke klik. Dat zag ik ook terug tijdens de uitvoering van het project. Wanneer we tegen een uitdaging aanliepen, dacht Hertel goed mee over mogelijke oplossingen."

De plantmanager is verder zeer te spreken over de zwarte en witte kleuren die voor het project zijn gebruikt. "Wij zijn gevestigd in de stadskern van IJlst, gelegen tussen Sneek en IJlst, met uitzicht op een oude houtzaagmolen. Door de zwarte laklaag van de tanks en de silo’s, met aan de bovenkant een witte afwerking, passen wij goed in de omgeving. Bovendien hebben we de steiger gebruikt om een nieuw reclamebord te plaatsen op de nieuwe beplating, zodat iedereen weet dat we nu als Soprema B.V. verder gaan."

Vragen of meer info?

Neem contact op
Markt:
Proces

Services:
Schilderen en stralen, Thermische-isolatie

Regio:
IJlst

Activiteit:
Onderhoud

Periode:
2016