Hertel start met Electrical Tracing op Chemelot

13 september 2017

Hertel biedt sinds deze zomer ook de discipline tracing aan voor opdrachtgevers op het Chemelot-terrein in Limburg. Inmiddels is het eerste project gestart: debottlenecking van de DAB-fabriek bij OCI Nitrogen. Hertel België voert hierbij de electrical tracing uit, terwijl Hertel Regio Zuid de steigerbouw en isolatiewerkzaamheden verzorgt.

In het najaar is de melaminefabriek 2 van OCI Nitrogen aan de beurt voor een onderhoudsstop. De electrical tracing-werkzaamheden zijn beperkt, maar wanneer Hertel de werkzaamheden succesvol afrondt, volgt uitbreiding op het bestaande onderhoudscontract. Hierdoor kan Hertel ook aan de slag voor de onderhoudsstop bij een andere melaminefabriek van OCI Nitrogen.

Sterkere positie

De ontwikkelingen zijn volgens Huub Mulleners, Operationeel Manager van Hertel Regio Zuid, niet alleen positief voor Hertel België. "Hertel Nederland Regio Zuid krijgt zo een sterkere positie binnen het huidige raamcontract. Wij kunnen Sitech, en hiermee diverse asset owners zoals OCI Nitrogen, nog breder ontzorgen door ook electrical tracing aan te bieden."

De afdeling Regio Zuid is al jarenlang de vaste contractor voor opdrachtgevers op Chemelot. Zo voeren de medewerkers voor OCI Nitrogen (in opdracht van Sitech) onder meer steigerbouw, isolatiewerkzaamheden, stralen, conserveren, poetsen, borstelen en asbest verwijderen uit. Dit gebeurt zowel tijdens onderhoudsstops als reguliere onderhoudscycli.

Vragen of meer info?

Contact Hertel