Altrad Services Benelux: Altrad Balliauw Groep, Altrad Hertel Nederland en Altrad Hertel België bundelen hun krachten

27 juni 2018

Altrad Balliauw Groep, Altrad Hertel België en Altrad Hertel Nederland, drie bedrijven die onderdeel zijn van de internationale Altrad Groep, hebben besloten om vanaf 1 september 2018 hun krachten te bundelen.

De integratie van deze drie bedrijven zal twee jaar duren. U zult tijdens deze transitie steeds meer bemerken dat wij zullen ontwikkelen en optreden als 1 organisatie met 1 merk, 1 visie en 1 gemeenschappelijk doel:                          

In 2020 zijn we één volledig geïntegreerde organisatie: One TEAM, BRAND, VISION & GOAL: Altrad Services Benelux

Wat verandert er vanaf 1 september 2018?

1. Directie 

De organisatie Altrad Services Benelux wordt aangestuurd door één directiecomité o.l.v. Jan De Swert, CEO Altrad Services Benelux – huidig Algemeen Directeur Altrad Balliauw Groep.

Yves Mooren – huidig Algemeen Directeur Hertel Nederland - zal in het directiecomité plaatsnemen en verantwoordelijk blijven voor de dagelijkse aansturing in Nederland.

Jan Vanderstraeten – huidig CEO Hertel België – zal in de directie plaatsnemen van de Altrad Groep op het hoofdkantoor in Frankrijk, Montpellier.

Alle ondersteunende diensten worden samengebracht in een Shared Service Center dat eveneens overkoepelend zal opereren in de organisatie Altrad Services Benelux. 

2. Nederland 

Het Nederlandse hoofdkantoor zal gevestigd blijven in Rotterdam. De aanwezigheid in de grote industriële clusters blijft bestaan: de havens van Rotterdam en Amsterdam, chemiepark Delfzijl en het bedrijventerrein Chemelot in Geleen. De dagelijkse aanspreekpunten voor de operatie en projecten bij opdrachtgevers blijven hetzelfde.

3. Integratie Altrad Balliauw (BE) – Altrad ProFix (BE) 

De integratie van Altrad Balliauw (BE) en Altrad ProFix (BE) vindt plaats in overeenstemming met de multi service strategie van de Altrad Balliauw Groep en wordt afgerond.

Het merk ProFix verdwijnt. De dagelijkse aanspreekpunten voor de operatie en projecten bij opdrachtgevers blijven hetzelfde.

4. Prefab & Steigermateriaal

De locatie Verrebroek in België wordt ingericht als logistiek centrum voor het beheer van het steigermateriaal in de Benelux. De Prefab-werkplaats in Rotterdam blijft bestaan. De werkplaatsen van Altrad Profix en Altrad Hertel België worden samengebracht in België, Wijnegem.

Altrad Services Benelux: waarom maakt dat voor u het verschil?

Kennis samenbrengen
Door de verschillende bedrijven in de Benelux samen te brengen, bundelen we in deze regio de krachten van meer dan 3500 medewerkers die een enorme ervaring en kennis met zich meebrengen.

Ons menselijk kapitaal is uw garantie op een veilige en kwalitatieve dienstverlening.

Materiaalbeheer en productoptimalisatie
De integratie laat ook toe om onze activa veel efficiënter te benutten en onze productiecapaciteit verder te optimaliseren.

Dit geeft u garantie op capaciteit en op competitieve commerciële voorwaarden.

Lokale toegankelijkheid, wereldwijde kennis
Bovendien willen wij in onze geïntegreerde organisatie nog meer de (financiële) kracht van een multinational koppelen aan de flexibiliteit en de toegankelijkheid van onze lokale operationele vestigingen en daarmee gepaarde lokale verankering. 

Hierdoor kunnen we nog efficiënter invulling geven aan uw verwachtingspatroon van een moderne industriële dienstverlener. 

Geïntegreerd partnership
Wij zijn ervan overtuigd dat deze ontwikkeling ons in staat moet stellen om u zowel nu als in de toekomst nog beter van dienst te zijn. We blijven er immers naar streven om samen verder te bouwen aan een geïntegreerd partnership m.b.t. veilig werken op hoogte, industriële isolatie, schilderen, tracing en asbestverwijdering.

In september komen wij graag bij u langs om de diverse mogelijkheden met u te bespreken.

Voor al uw vragen of opmerkingen omtrent de integratie kunt u in de tussentijd terecht bij uw huidige contactpersoon.

Met vriendelijke groet,


Altrad Services Benelux                                  Altrad Hertel Nederland                       


Jan De Swert                                                  Yves Mooren
CEO                                                                Algemeen Directeur       

 

 

Vragen of meer info?

Contact Hertel